Setkání s koňmi v létě především pro děti děláme už několik let. Ani letos nevynecháme navzdory tomu, že nás čekají nové přírůstky do stájí. Letošní léto v sedle bude pro děti trochu jiné tím, že budou moci pozorovat hříbátka.

Jak vše probíhá?

První den se nese v duchu seznamování, jak s koňmi, prostředím, tak dětí mezi sebou. Tomu pomáhají i seznamovací hry, které pro naše táborníky připravujeme.

Každé ráno před snídaní se s dětmi vydáváme nakrmit koně a děti tak mohou zažít na vlastní kůži staré dobré pořekadlo: Nejprve zvířata, potom člověk. Po snídani se ke koním vracíme. Ukážu, jak správně koně vyhřebelcovat a jak se čistí kopyta. Vysvětlím, co vše je třeba udělat, aby byl koník spokojený.

Odpoledne se děti po práci těší zasloužené odměně v podobě vyjížďky nebo plavení se s koňmi. Následují různé hry a po večeři i různé večerní aktivity, které se i jako večerka odvíjí od věkové kategorie táborníků.

Předposlední den čeká děti navíc „bojovka“ s večerním opékáním buřtů a nácvik na poslední den, kdy se mohou děti rodičům pochlubit tím, co vše se u nás naučili.

Fotky z předešlých let

Kategorie: Akce